maandag, augustus 14, 2006

Barbiebruid

We hebben het kabeltreintje vanuit de laaggelegen wijk Podil genomen en zijn via een parkje op weg naar het grote plein voor de Mhykhalyvska kathedraal als ik tussen het groen een sensationele barbiejurk spot. Zuurstokroze in de wespentaille wijd uitlopend naar ijswit bij de zoom die tot op de grond reikt. Het witte strapless bovenstuk wordt vanachter afgemaakt door een zacht gordijn van perfecte, blonde barbiekrullen. Een bruidpaar laat zich fotograferen in pittoreske setting. Naast de bruid loopt de bruidegom, een magere, kale jongen in een grijs pak, geen al te beste keuze gezien zijn grauwe gelaatskleur.

We lopen door en zien voor de kathedraal een witte limousine staan. Zo’n langgerekte waar je met een complete rapgroep van een man of acht in past. De barbiebruid loopt naar de auto met haar, bij nader inzien, behoorlijk wat oudere echtgenoot. Ze kijkt chagrijnig, kwaaiig zelfs, niet zoals het hoort op de mooiste dag van je leven. Er sjokt een klein groepje bedeesd kijkende huwelijksgasten achter het bruidspaar aan.

‘Braitgroems best frent,’ bekt de bruid naar een gezette vijftiger in een maïsgeel colbert. ‘Joe open ze door toe ze kar.’ Een van haar potlooddunne wenkbrauwen gaat in minachting en ongeduld omhoog. Er wordt gehoor gegeven aan het bevel. Het gele colbert opent de limousine, de bruid overhandigt haar boeket aan een vriendin en wurmt zich met al haar rokken op de achterbank. Dan roept iemand met een vet Amerikaans accent: ‘Hell Charlie, c’mon now, hop on in after your wife.’

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 Netherlands License.