vrijdag, maart 31, 2006

Sing, dammit!

Ik volg, zoals ik al eerder meldde, Russische les samen met een tamelijk maffe figuur uit Louisiana die er vrij foute vrouwbeelden op na houdt, maar ook een goed gevoel voor humor. Hij is geobsedeerd met het vinden van een 30 jaar jongere, uiterst slanke én intelligente Oekraïense. Zijn ervaringen met dames uit Kiev valt wat tegen en daarom liet hij afgelopen maandag, via een huwelijksbureau op internet, een dame uit de stad Kharkiv overkomen. De keuze was gevallen op een 22-jarige, psychologie studente. Net als in Nederland zijn bijna alle psychologiestudentes hier blond. Zo ook deze huwelijkskandidate. Terwijl de Amerikaan Russische les kreeg werd zijn potentiële bruid door zijn personeel (een fulltime tolk en taxichauffeur) afgehaald van het treinstation. Er was een afspraak: als het meisje, ondanks de glamourshots op internet, lelijk bleek te zijn zou de taxichauffeur bellen. Als ze mooi bleek zou de tolk bellen.

De Louisiana loverboy kon zich die ochtend slecht concentreren tijdens de les en hield voortdurend zijn dure mobiele telefoon in de gaten. Om twaalf uur ging het ding af: het was de taxi chauffeur. “Oh my god, she’s fucking ugly!” riep mijn medestudent wanhopig. Hij besloot het meisje uit Kharkiv naar het klaslokaal te laten brengen, zo konden wij meekeuren. Nadat hij nog wat ontsnappingsstrategieën met ons had doorgenomen (hoe bijtijds van de studente af te komen als ze echt zo lelijk bleek te zijn) vertelde de Amerikaan ons een verhaal van zijn moeder.

Dat ging zo: Een man was verliefd geworden op een operazangeres met een gouden keeltje. Na de voorstelling had hij haar bedolven onder de boeketten en haar nog diezelfde avond het hof gemaakt. Er volgde een nacht van extase. ’s Ochtends werd de man wakker en keek naast zich. In het ochtendlicht bleek de operazangeres lelijker dan de nacht. Toen ook zij haar ogen opende sprak de man: Sing you, dammit, sing!

Blozend en met een bloot, getatoeëerd buikje en hoge hakjes kwam het meisje uit Kharkiv binnen geschreden. Het Oekraïense personeel van de Amerikaanse balletdanser annex arts had een grap met hem uitgehaald. Ze was erg mooi.

1 Comments:

At 2:54 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Florence,
Mooie blog heb je. Misschien interessant voor jou: NRC Handelsblad heeft vandaag een groot voorpagina-artikel over het gevaar van de Russische kerncentrales. En in het maandblad M (vandaag ook bij de NRC) een reportage over de opslag van kernafval in de stad Tomsk-7. Is weliswaar geen Tsjernobyl, maar toch...
Groet,
bart

 

Een reactie posten

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 Netherlands License.