woensdag, september 27, 2006

Ziekenboeg

Sinds drie dagen zit ik dagelijks in de ziekenboeg van ‘Fauna Servis Klinik’ in het centrum van Kiev. Want kater Boris is ziek. Vorige week, tijdens een weekje uit logeren vanwege een vakantie, ontsnapte hij uit zijn logeeradres en verbleef vijf dagen in de achterbuurten van Kiev. Woeste straathonden en katten vochten met hem en dreven hem in een hoge populier waar hij de dag van onze terugkomst, tot grote opluchting van onze kennissen, werd aangetroffen.

Wat we mee naar huis namen was een vermagerd, verfrommeld en zeer aanhankelijk katertje met twee flinke schrammen op zijn kop dat net voor we hem ophaalden nog even met babyshampoo in bad was geweest. Al snel bleek er meer mis te zijn met hem. Snel naar dokter Yulia van de ‘Fauna Servis Klinik’, die Boris goed kent vanwege vaccinaties en oormijt en altijd even vertederd aan zijn wollige balletjes kriebelt. Haar diagnose: compleet uitgedroogd vanwege diarree en een interne verwonding of infectie. Nog even en zijn nieren hadden het begeven. Hij moest een bloedtest ondergaan en aan het infuus.

Vandaag ga ik voor de derde dag met Boris naar de ziekenboeg waar hij opnieuw tweeënhalf uur aan het infuus moet liggen. Om ons heen zitten andere katten- en hondeneigenaren elkaar meevoelend aan te kijken en vriendelijkheden uit te wisselen. Als ik even naar het toilet moet, houdt iemand anders Boris in de gaten. Drupt het infuus wel door, ligt zijn poot wel gestrekt? Op de straten van Kiev heeft Boris hepatitis, parasieten en een geïnfecteerde alvleesklier opgelopen. Dat klinkt nogal overdreven maar in de ziekenboeg kwam ik andere katteneigenaren tegen die hetzelfde was overkomen. Oekraïne is best een ruig land.

1 Comments:

At 10:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 

Een reactie posten

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 Netherlands License.